zondag 3 februari 2008

Taaltweedaagse

Zo kwamen wij afgelopen donderdag en vrijdag als vakgroep bijeen. Expertmeeting heet dat binnen ons concern; wij doen graag wat dik. Hangend aan tafels in carréopstelling verwarmden wij het kille hart aan de lauwe straling van de beamer die ongelimiteerd powerpoints op de witte wand projecteerde.
Aanvankelijk keken we geboeid, maar na verloop van tijd werden wij overmenst door tergende gaap. Zo liet zij van Rotterdam frequent het achterste van haar tong zien en konden we elkaars vullingen tellen.
Tijd dus voor koffie en petit-fours, thee en koekjes in cellofaan, water en pepermunt ter verfrissing van mondgeur die, hoe verstandig er ook gesproken werd, aan bederf onderhevig was.
Zo oreerden wij uur na uur, over visie, over toetsen, over ict, over visie op toetsen, over ict en visie, over toetsen van visie, over... verdraaid, diende zich daar reeds de lunch aan? Moesten wij ons richting zaal Dali begeven of wachtten de kaiserbroodjes, rond en bruin, in zaal Gaudi? Lunchen bleek hoe dan ook een feestelijke werkvorm.
En ’s avonds, in de maneschijn, haalden wij een frisse neus. Golven rolden op het naaktstrand tussen Noordwijk en Langevelderslag. De gedachte aan zonder kleren was echter huiveringwekkend. Straks misschien, in comfortabel bubbelbad in room 5215. Ter reflectie en bezinning. Op hoe nu verder in de brede major. Of gewoon met verstand op nul.

Geen opmerkingen: