zaterdag 31 mei 2014

Sigaretten halen 6

Het telefoonnummer van lid 1712547781 met de naam Janssen, Martha (v) was eenvoudig te traceren in het uitleensysteem van de bibliotheek. Met trillende hand noteerde Zus Bennekom het nummer op een blaadje. Na sluitingstijd zou ze die man bellen en haar excuses aanbieden. Misschien kon ze een regeling treffen om het geld terug te betalen. Desnoods uit eigen zak. 
De rest van de middag was ze met haar gedachten niet meer bij haar werk. Ze liet een stapel romans uit haar handen vallen en maakte typfouten bij het inschrijven van een nieuw lid. Na zessen fietste ze haastig naar huis. Met onrustig bonkend hart betrad ze haar flatje op de derde verdieping. Ze transpireerde overmatig. Haar bloesje plakte aan haar rug en in de spiegel zag ze natte plekken onder haar oksels.
In de keuken zette ze haar tas op het aanrecht, viste haar telefoon en het briefje met het telefoonnummer eruit en haalde diep adem. Janssen, zo heette hij, een lange knappe man met een vermiste vrouw, Martha. 
De telefoon ging zeker zesmaal over. Toen klonk zijn stem. Freds stem. God mag weten wat haar bezielde toen ze zei wat ze zei. Het volgende moment lag ze languit op het laminaat. Uit haar mobiel, die in de spoelbak was gevallen, klonk de geagiteerde stem van Fred Janssen.


Geen opmerkingen: