vrijdag 30 mei 2014

Sigaretten halen 5

Na het bezoek aan de bibliotheek voelde Fred Janssen zich alsof er iets van hem was afgevallen. Een merkwaardige opluchting tintelde onder de oppervlakte van zijn huid. Onderweg naar huis floot hij een liedje van Metallica en liet hij een fietser voorgaan die eigenlijk had moeten wachten. Met het afrekenen van de boeken leek het wel alsof hij ook afgerekend had met Martha’s afwezigheid. Daar voelde hij zich niet schuldig over. Het deed hem denken aan de keren dat Martha er om wat voor reden dan ook niet was en hij het rijk voor zich alleen had. 
Thuis ging hij met zijn schoenen aan languit op de bank liggen, een vrijpostigheid die Martha nooit getolereerd zou hebben. Waar had hij zin in? Wat ging hij doen? Hij pakte zijn telefoon en bestelde een pizza. Dat had Martha altijd te duur gevonden en te ongezond. De tijd die hij moest wachten doodde hij met het selecteren van een stapeltje cd’s die hij jaren niet meer gedraaid had, omdat Martha er hoofdpijn van kreeg. Megadeth, Anthrax, Death Angel en natuurlijk Slayer. Hij kon zich niet heugen wanneer ‘Raining blood!’ voor het laatst zo oorverdovend uit de boxen was geknald. Toch kon hij het rinkelen van de huistelefoon nog horen. Hij nam op en regelde gelijkertijd met de afstandbediening het volume van de cd-speler. 
‘Met Fred.’ Met het wegsterven van Slayer was het ineens erg stil in de kamer. Hij hoorde duidelijk wat de vrouwenstem zei. ‘Met Martha.’


1 opmerking:

Leendert de Vink zei

Heerlijk verhaal! Ga zo door!