zaterdag 7 maart 2015

Sigaretten halen 286

Ze waren eerst langs Freds huis gereden waar hij zijn koffer had gevuld en zijn paspoort had gepakt. Daarna gingen ze naar haar huis. Misschien kwam het door het spannende nieuwe leven dat haar te wachten stond met Fred dat haar flatje, dat toch jarenlang  dienst had gedaan als veilig onderkomen en waar ze vele eenzame uren had doorgebracht met televisiekijken en boeken lezen, opeens zo saai voorkwam. Een tuttige vrijgezellencocon, met schilderijtjes van Ikea en prulletjes van de Blokker. Ze schaamde zich voor de doorsnee inrichting, maar Fred scheen er geen oog voor te hebben. Hij plofte neer op haar roze tweezittertje alsof hij al jaren kind aan huis was. In de slaapkamer vulde Zus haar koffer op wieltjes. Er hing nog een etiket aan van twee jaar geleden toen ze een weekje Vlaanderen had gedaan met een georganiseerde vrijgezellenreis. Helaas bleek het gezelschap voor driekwart uit vrouwen te bestaan en werd de groep mannen voornamelijk bevolkt door sullige watjes met een onverzorgd uiterlijk.
Maar nu had ze Fred, die misschien al wat ouder was, maar met wie ze de toekomst rooskleurig tegemoet zag. Ze ging naar Zuid-Frankrijk, wat een avontuur. Zo ver was ze nog nooit geweest, zo ver had ze nooit gedurfd. Ze sprak nauwelijks Frans en ze had altijd opgezien tegen de lange treinreis via Parijs, waar je dan moest overstappen en van de metro gebruik moest maken. Nu zou het goedkomen met Fred aan haar zijde.
Terwijl ze dat dacht voelde ze hoe Fred zijn armen om haar lichaam sloeg. Ze huiverde van genot en sloot haar ogen. Grepen zijn handen nu echt haar borsten? Zijn handen grepen nu echt haar borsten! 

Geen opmerkingen: