woensdag 3 september 2014

Sigaretten halen 101

Net voor Dagobert Bijleveld op de slaapkamerdeur van Fred Janssen wilde kloppen hoorde hij een berichtje binnendruppelen op zijn mobiel. Het was zaterdagmiddag, hij behoorde eigenlijk niet aan het werk te zijn, dus de kans was groot dat het een privébericht betrof. Dat viel tegen. Het was een boodschap van Jacobi. Als hij ergens geen zin in had, dan was het wel een bericht van Jacobi. Hij vond Jacobi een onbetrouwbare hielenlikker. Likken naar boven, naar Turlings, en trappen naar beneden. Een onprettig sujet. Dagobert overwoog het bericht te negeren. Hij had wel iets beters te doen. Fred Janssen doorzagen over zijn betrokkenheid bij de vermissing van zijn vrouw om maar iets te noemen. 
Hij las toch. Tot zijn spijt, want van wat er stond, werd hij niet blij. Het begon al met de aanhef. 'Ha oom Dagobert'. Dagobert gromde. Hij wist dat hij zich niet moest ergeren. Dat was die man niet waard. Hij moest trots zijn op zijn naam. Dat had Elly hem nadrukkelijk laten weten. Hij wist nog precies wanneer ze het zei. Ze had het in zijn oor gefluisterd en meteen daarna had ze in zijn oorlel gebeten. Hij kreeg kippenvel als hij eraan terugdacht.
'Turlings laat weten dat jullie per direct zijn geschorst. Als jullie op pad zijn voor de zaak Martha Janssen, dan zijn jullie in overtreding. Alles wat je nu nog doet met die Janssen wordt tegen jullie gebruikt. En o ja, Turlings heeft een filmpje van jou en Elly SM in cel 3. In zekere toestand zal ik maar zeggen. Werkt ook niet in jullie voordeel.'
Dagobert wist niet dat hij kon tandenknarsen. Maar hij deed het.


Geen opmerkingen: