vrijdag 12 september 2014

Sigaretten halen 110

'Is er nog tijd om sigaretten te halen?' Theo knikte in de richting van de kiosk een tiental meters verderop.
'Rook jij?' Anna was oprecht verbaasd. Maar wat wist ze meer van Theo, dan dat hij een vlotte babbel had, een charmeur was en op weg was naar een hotel in Saint-Cyr-sur-Mer? Ze wist niet eens zijn achternaam. Hij rookte dus, hij dronk vast ook, misschien plaste hij ook wel over de rand van de wc. Er viel nog veel te ontdekken aan Theo. Of het daarvan komen zou, betwijfelde ze. Hij mocht meerijden in haar huurauto, of eigenlijk kwam het erop neer dat zij een flink eind om zou rijden om hem op de plek van bestemming af te leveren. 
'Je kunt toch wel zonder?' 
Theo aarzelde. Hij wilde een jeugdige indruk maken op Anna. Of het roken van sigaretten in dat beeld paste, was twijfelachtig. Roken was uit. Roken werd geassocieerd met ziektes en doodgaan, stinkende kleren en slechte adem.
'Jij rookt niet? Ik had je ingeschat als rookster van filtersigaretten. Hoe kan een mens zich zo vergissen.' Het sloeg nergens op, het was een flauwe afleidingsmanoeuvre van zijn eigen zwakheid. Hij glimlachte schuldig en trok zijn conclusie.
'Natuurlijk kan ik zonder'
Hij vervolgde energiek zijn weg naar de hoofduitgang van het station. Na een paar meter keek hij achterom of ze volgde. 
Ze stond nog waar hij haar had achtergelaten. Ze wees naar links. 
'We moeten die uitgang hebben. Rue Honnorat.'


Geen opmerkingen: