zaterdag 8 november 2014

Sigaretten halen 167

Door uit de school te klappen over Theo's snode plannen gaf Michelle te kennen partij te kiezen. In feite was wat ze deed Benny waarschuwen voor Theo. Iets in haar vertelde dat Benny het hart op de goede plek had. Ze voelde zich niet afgewezen. Integendeel, door het gesprek met haar te voeren in plaats van seks met haar te hebben voelde Michelle Benny's respect. Even vroeg ze zich af of Benny misschien van de herenliefde was, maar die gedachte verwierp ze meteen als niet ter zake doende. Hij wilde praten, zij wilde praten, zelden had ze zich meer op haar gemak gevoeld bij een vreemde man. Die met de minuut minder vreemd werd. Ze dronken wijn en praatten over het leven dat in voor- en tegenspoed aan hen voorbijtrok.
Ze namen afscheid met een kus. Benny liet zijn handen strelend over haar armen gaan en zij duwde haar vingers door zijn haar.
Ze stond al in de deuropening toen Benny vroeg of ze de volgende dag met hem mee wilde. Hij zou met zijn moeder en de Belg een tripje maken naar Marseille. Hij voelde niet veel voor de rol van chauffeur op een bejaardenuitje.
'Ik kom uit Marseille,' antwoordde Michelle, 'ik zal je de stad laten zien.'

Geen opmerkingen: