zaterdag 20 september 2014

Sigaretten halen 118


Van vrolijke praatjesmaker en womanizer Theo was weinig meer over. Al zijn bluf leek in zijn pistool te zijn gaan zitten. Erachter stond een lullige zestiger die zijn handdoek probeerde op te houden. Alsof onder deze omstandigheden ook maar enig decorum ertoe deed. Het belangrijkste wat nu gold was een scherp verstand. Anna dacht koortsachtig na, terwijl ze gelijkertijd rust probeerde uit te stralen. Om daarmee haar eigen en Theo's zenuwen tot bedaren te brengen.
'Ik doe wat jij zegt, Theo, ik was helemaal niets van plan. Niet nodig zo agressief te doen. En doe dat ding weg. Straks gebeuren er nog ongelukken.' Ze had haar stem onder controle. Het klonk zelfs vriendelijk wat ze zei. Ze ontspande, zeker toen ze zag dat haar woorden effect leken te hebben. Althans, de loop van het pistool zakte omlaag. Als Theo nu de trekker over zou halen, hoewel niets daarop wees, zou hij een gat in het parket schieten.
'Kom even rustig op het bed zitten. Wat kan je gebeuren met een vrouw in haar ondergoed?' Theo nam plaats. Het pistool nog steeds in de hand, maar steeds minder met een bewust plan. Zoals iemand zijn kopje vast blijft houden ook al is de koffie allang opgedronken. Hij zei niets, hij keek alleen, maar de ernstige trekken die hij eerder vertoonde, waren verdwenen.
'Ik denk, Theo, dat wij wel tot een deal kunnen komen. Laten we alles even rustig op een rijtje zetten'
'Wat bedoel je?' Er klonk argwaan in zijn stem. Toch bood de vraag alleen al perspectief.
'Als het om geld gaat, Theo, dan moeten we eruit kunnen komen. Ik kan je meer betalen dan die losers in Nederland. Veel meer.'

Geen opmerkingen: