vrijdag 6 februari 2015

Sigaretten halen 257

Rokend keek Laura van Duivenvoorde gefascineerd toe hoe de jongen zich op de kaiserbroodjes stortte. Hij zat aan de ontbijttafel in een ochtendjas die Sjaak had achtergelaten, driftig kauwend en slikkend, kromgebogen over het bord. Hij leek haar te zijn vergeten, veegde zijn mond af met de mouw en slobberde melk uit de beker.
Ze dacht aan het moment dat ze hem zijn natte kleren had uitgetrokken. Hij had haar laten begaan als een gedwee jongetje. Maar wat zonder kleren overbleef was geen jongetje geweest, maar een man. Het had Laura moeite gekost haar ogen van dat zinnelijke lijf af te houden. Over het aantrekken van de linnen ochtendjas had ze extra lang gedaan, ze had nog eens vertraagd bij het sluiten van de panden en het knopen van de strikband.
‘Is het lekker?’ Ze blies sigarettenrook in zijn richting. ‘Je lijkt wel uitgehongerd.’
Hij keek op alsof hij haar voor het eerst opmerkte. Toen brak een glimlach door waarbij hij zijn tanden ontblootte. Witte tanden met restjes aardbeienjam.
‘Lekker, ja. Uitgehongerd, ja.’ Hij sloeg op zijn buik en pakte een derde bolletje uit het mandje. Voordat hij het mes in de korst stak, leek hij even te aarzelen en keek hij schichtig naar Laura. Toen zij hem vriendelijk toelachte, sneed hij het broodje in tweeën.
Laura stond op en drukte haar sigaret uit in de asbak. ‘Luister Taco, eet jij maar lekker door. Ondertussen geef ik de honden te eten en zet ik de jacuzzi aan. We hebben de tijd.’
Waar dat laatste op sloeg was voor haarzelf even raadselachtig als het voor Taco was. Maar terwijl de honden brokken aten, at Taco vlokken, en draaide Laura de warmwaterkraan open.

Geen opmerkingen: