vrijdag 25 juli 2014

Sigaretten halen 61

Toeval bestaat. Of toeval bestaat niet. Feit was in elk geval dat Fred Janssen de zwarte BMW van Benny ontdekte voor tabakszaak 'De Rustige Roker'. Juist op dat moment kwam handlanger Richard naar buiten met een slof sigaretten. Als alles mee had gezeten, dan had Fred ze klem gereden. Nu moest hij eerst een rollatorgroep over laten steken op het zebrapad. Ondertussen reed de BMW met gierende banden weg. Wie er in de auto zaten kon Fred niet zien, maar hij had zijn vermoedens. 
'Rot op,' riep hij tegen de bejaardensoos die hem niet konden horen. Zijn driftige gebaren werden door de oudjes uitgelegd als zwaaien. Ze namen de tijd terug te wuiven.
Hij gaf gas en reed met onverantwoorde scnelheid achter de BMW aan die ver vooruit om een hoek verdween. Hij wist waar ze heen gingen, ze waren zo voorspelbaar. Maar hij moest ingrijpen, voordat ze naar binnen konden gaan. Hij zocht iets in het dashboardkastje wat als wapen zou kunnen dienen. Hij vond een schroevendraaier. Terwijl zijn voorwiel de stoeprand vond. De klap was hard. De voorruit had een ster waarlangs een straaltje bloed liep. Fred had geen riem om.


Geen opmerkingen: