vrijdag 31 oktober 2014

Sigaretten halen 159

Enkele uren eerder, in een hotel langs de snelweg bij Nancy, achter een raam van een kamer op de derde verdieping, constateerde Richard tot zijn stomme verbazing dat de zwarte BMW waarin hij tot bij Nancy was geraakt, doodleuk de parkeerplaats afreed de snelweg op. Hij was te verbluft om zich uit te spreken. Als hij tot woorden in staat was geweest was hij waarschijnlijk niet verder gekomen dan 'wat'. En dat met een dik vraagteken erachter.
Op hetzelfde moment dat hij met open mond de wagen uit zijn gezichtsveld zag verdwijnen werd er ook op de kamerdeur geklopt.
'Monsieur?' klonk vanachter de deur een vrouwenstem.
Richard antwoordde niet. Hij liep op zijn tenen naar de deur en sloeg bij de badkamer linksaf. Hij hoorde nogmaals kloppen even later gevolgd door het rinkelen van een sleutelbos.
Al die tijd, al vanaf dat hij voor het raam stond, nee, zelfs al vanaf het moment dat Benny vertrok om te ontbijten had hij een handdoek tegen zijn achterhoofd gedrukt gehouden om het bloeden te stelpen. Met zijn andere hand omklemde hij de stiletto in zijn broekzak.

Geen opmerkingen: