zaterdag 16 mei 2015

Sigaretten halen 355

Ze meldden zich bijna als laatsten voor het ontbijtbuffet. Wat wil je ook, ze waren natuurlijk hartstikke moe na zo'n nacht. Trouwens, toen ze ontwaakt waren gaven ze'm nog een keer van jetje. Zus had heel wat in te halen natuurlijk en Fred wilde zich niet laten kennen. Tijdens het royale ontbijt hielden ze elkaars hand vast terwijl ze aten. Zus haalde een vel papier uit haar handtas en tekende daar een groot hart op. Zus en Fred schreef ze erbij. Als een klein meisje liet ze Fred zien wat ze getekend en geschreven had. Hij vond het mooi, sterker nog, het ontoerde hem. In zijn ooghoeken stonden tranen en toen Zus dat zag, kon ook zij het niet droog houden. Ze kneep in Freds hand en boog zich naar voren voor een kus.
Het hotelpersoneel dat  de andere tafels ontruimde was geroerd door het romantische tafereeltje van de twee Nederlanders. Ze hielden het stel in de gaten, terwijl ze hun dienbladen vulden met ontbijtresten en terwijl ze door het restaurant liepen. In de keuken spraken ze verrukt over de ware liefde ❤️ waarvan ze zomaar getuige mochten zijn.
Toen Fred en Zus de eetzaal verlieten werden ze nagekeken door de ontbijtserveersters, vier in getal.
'Drie keer raden wat die twee gaan doen,' lachte de brutaalste. De anderen sloegen geschrokken de hand voor hun mond.

PS: hoe het met Soleil gaat, weet ik nog niet (zie hem zo), maar het appartement van dokter Paul is grandioos. Uitzicht op de Schelde. O nee, op de Maas, roept Paul.

Geen opmerkingen: