zondag 15 juni 2014

Sigaretten halen 21

Ook wachtmeester Jacobi beschikte niet over het juiste sleuteltje om Bijleveld van het autostuur los te krijgen. Voordat Elly Sprenkelbach Meijer het in de gaten had, had hij wel alle collega’s een mailtje gestuurd met de vraag wie kon helpen om Bijleveld uit zijn benarde situatie te bevrijden. De gevolgen lieten zich raden. Talloze teamleden verschenen lacherig voor de ramen die uitkeken over de parkeerplaats. Daar zat Bijleveld vastgeketend te kijk in zijn auto. Was de samenwerking tussen Sprenkelbach Meijer en Bijleveld altijd al onderwerp van roddel geweest, nu ging de achterklap in de overdrive. Spottend werd gesproken over Elly SM en haar onderdanige maatje. De fantasieën over het aanhalingstekens-openen-partnership-aanhalingstekens-sluiten van de twee inspecteurs sloegen op hol.
Ook commissaris Turlings ontkwam niet aan het geruchtencircuit. Terwijl Bijleveld door Jacobi werd losgeknipt met een betonschaar, kreeg Elly de wind van voren van haar leidinggevende.
‘Ik weet niet welke gore spelletjes jullie speelden in de dienstauto, maar vanaf nu is dat afgelopen. Bijleveld wordt vanmiddag verwacht op bureau Beeklaan en jij richt je op het papierwerk van de roof op juwelier Tetteroo. Heb je dat begrepen Elly SM!’


1 opmerking:

Leendert de Vink zei

'Wachtmeester Jacobi', schitterend!