dinsdag 17 maart 2015

Sigaretten halen 295

Zie ik het goed, heeft die vent een dubbelloops jachtgeweer in zijn handen?' Claude Samedi hield zijn ogen gericht op de man in de boom die terug zwaaide. Een man in een boom met een geweer. Waar was hij beland, waarin had An hem betrokken? Hij had gedacht met haar een leuke dag te beleven. Na de one-night-stand een one-day-stand. Waterfietsen op de Verdon of iets dergelijks, wijn drinken op een leuk terras, eten bij een lekker bistrootje. Ergens langs de rivier op een beschut weitje wellicht van bil. Maar dit, wat deed hij hier? An ging geld ophalen had ze gezegd. Hij dacht bij de bank, bij de flappentap, aan het loket desnoods. Hij snapte de link met de villa niet. Geld ophalen, een man in een boom, een man met een geweer en An die zich merkwaardig gedroeg. Ze wenkte hem.
Zullen we gewoon aanbellen?' siste ze.
Gewoon aanbellen. Hoezo? En de man met het geweer open laten doen? En dan? Had die man het geld. Wat was dit voor suf gedoe?
'Ik bel aan,' mompelde ze en voegde de daad bij het woord. Bijna meteen klonk een vrouwenstem uit de intercom naast het hek.
'Hallo?' De stem klonk afwachtend. Wantrouwend haast.
'Bonjour,' zei An, terwijl ze Claude vanuit haar ooghoeken aankeek. Ze ging verder in het Nederlands. 'Ik wil u spreken in verband met Theo Dubbelburg. U weet wel, Theo, die voor dood op een helling lag.'
De intercom bleef stil op een mechanisch krakend geluid na. 
Paul was ondertussen voor de tweede keer uit de boom gekomen. Besluiteloos keek hij de bezoekers achter het hek aan. Claude stak nogmaals zijn hand op. Hij hield de man met het geweer goed in de gaten. 

Geen opmerkingen: