dinsdag 9 december 2014

Sigaretten halen 198

'Ben jij te vertrouwen, Taco Stutterheim?' Commissaris Turlings duwde de stagiair hardhandig tegen de muur van de hal. Zijn linkeronderarm drukte stevig op de geprononceerde adamsappel van de jongen. Slikken lukte niet, ademhalen ook nauwelijks. Het enige waartoe Taco nog in staat was, was het aanhouden van dramatische pieptoon die diep vanuit zijn keel opklonk.
'Wat sta je daar nou te piepen. Muizen piepen, kerels niet. Echte kerels zijn betrouwbaar. Daarom vraag ik het je nog een keer, Stutterheim, ben jij te vertrouwen?'
Natuurlijk kende Turlings het antwoord al. Die jongen dacht van twee walletjes te kunnen eten. Die Dagobert Duck en Elly SM te vriend blijven en tegelijkertijd hem aan het lijntje houden. Die stomme sukkel. Maar het antwoord was bijzaak. Het was de adrenaline die hem liet doen wat bij deed. En ook het testeron was niet te stuiten nu hij de jongen rook. Was het zijn angstzweet dat hij rook? Hij liet zijn vrije hand naar beneden glijden en belandde op het stugge de denim van Taco's spijkerbroek. Hij was nat, verdomme, hij stond gewoon in zijn broek te pissen.Turlings deinsde verschrikt achteruit.
'Jij gore zeikerd,' siste hij.
De jongen hijgde voorovergebogen. Als Turlings wilde, hoefde hij alleen maar even zijn knie omhoog te halen. Als op dat moment de bel niet was gegaan had hij dat zeker gedaan.

Geen opmerkingen: